Vinduer

Tømrere konstruere, oprette, installere og reparere strukturer og armaturer fremstillet af træ og andre materialer. Tømrere er involveret i mange forskellige former for konstruktion, fra bygning af motorveje og broer til installation af køkkenskabe.

Hver tømreropgave er noget anderledes, men de fleste involverer de samme grundlæggende trin. Arbejde fra tegninger eller instruktioner fra vejledere, tømrere foretager først layoutmåling, mærkning og arrangering af materialer – i overensstemmelse med lokale bygningskoder. De skærer og formler træ, plastik, glasfiberglas eller gipsvæg ved hjælp af hånd- og elværktøj, såsom mejsler, fly, sav, øvelser og sanders. De går så sammen med materialerne med negle, skruer, hæfteklammer eller klæbemidler. I sidste trin foretager tømrere en endelig kontrol af nøjagtigheden af ​​deres arbejde med niveauer, regler, plumb bobs, rammekammerater og landmåling udstyr og foretage de nødvendige justeringer. Nogle materialer er præfabrikerede, hvilket gør det nemmere og hurtigere at installere.

Tømrere kan lave mange forskellige tømreropgaver, eller de kan specialisere sig i en eller to. Tømrere, som ombygger boliger og andre strukturer har for eksempel brug for en bred vifte af snedkerfirmaer. Som en del af et enkelt job kan de ramme vægge og skillevægge, sætte døre og vinduer i, opbygge trapper, installere kabinetter og støbning og udføre mange andre opgaver. Veluddannede tømrere er i stand til at skifte fra boligbyggeri til kommerciel byggeri eller renovering, afhængigt af hvilket tilbud der er de bedste arbejdsmuligheder.

Tømrere, der arbejder for store entreprenørfirmaer eller specialarbejdere, må kun udføre nogle få faste opgaver, såsom konstruktion af træformer til hældning af beton eller opstilling af stilladser. Nogle tømrere bygger tunnelbøjninger, eller brattices, i underjordiske passager og miner for at styre luftcirkulationen gennem passagerne og arbejdspladserne. Andre bygger konkrete former for tunnel-, bro- eller kloakkonstruktioner.

Tømrere ansat uden for byggeindustrien udfører en række installerings- og vedligeholdelsesarbejder. De kan erstatte ruder af glas, loftsfliser og døre samt reparationsborde, skabe og andre møbler. Afhængig af arbejdsgiveren installerer tømrere skillevægge, døre og vinduer; skifte lås; og reparere brudte møbler. I fremstillingsvirksomheder kan tømrere hjælpe med at flytte eller installere maskiner.

Arbejdsmiljø
Som det er tilfældet med andre byggebrancher, er tømrerarbejde undertiden anstrengende. Langvarig stående, klatring, bøjning og knæling er ofte nødvendige. Tømrere risikerer skade, der virker med skarpe eller ru materialer, ved hjælp af skarpe værktøjer og kraftudstyr, og arbejder i situationer, hvor de kan falde eller falde. Følgelig oplever medarbejdere i denne erhverv en meget høj forekomst af ikke-dødelige kvæstelser og sygdomme. Derudover er tømrere, der arbejder udendørs, udsat for variable vejrforhold.

Mange tømrere arbejder en standard 40 timers uge; Men nogle arbejder mere. Ca. 7 procent arbejdede deltid.

Uddannelse kræves
At lære at være tømrer kan starte i gymnasiet. Klasser på engelsk, algebra, geometri, fysik, mekanisk tegning, blueprint læsning og general shop vil forberede eleverne til den videre uddannelse, de vil have brug for.

Efter gymnasiet er der en række forskellige måder at opnå den nødvendige uddannelse på. Nogle mennesker får et arbejde som tømrerhjælper, der hjælper mere erfarne arbejdere. Samtidig kan hjælperen deltage i en handels- eller erhvervsskole eller samfundskollegium for at modtage yderligere handelsrelateret træning og til sidst blive tømrer.

Nogle arbejdsgivere tilbyder medarbejdere formelle lærlingeuddannelser. Disse programmer kombinerer træning på arbejdspladsen med tilhørende klasseværelsesinstruktion. Lærling skal normalt være mindst 18 år og opfylde lokale krav. Lærlingsprogrammer varer normalt 3 til 4 år, men nye regler kan give lærlinge mulighed for at gennemføre programmer tidligere, da der er demonstreret kompetencer.

På jobbet lærer lærlinge elementært strukturelt design og bliver fortrolige med almindelige snedkerarbejde, som layout, formbygning, ru rammer og udenfor og indvendig efterbehandling. De lærer også at bruge handelens værktøjer, maskiner, udstyr og materialer. I klasseværelset lærer lærlinge sikkerhed, førstehjælp, blueprint læsning, frihåndskitsering, grundlæggende matematik og forskellige tømrerteknikker. Både i klasseværelset og på jobbet lærer de forholdet mellem tømrerarbejde og de øvrige byggehandler.

Antallet af lærlingeuddannelser er imidlertid begrænset, så kun en lille del af tømrere lærer deres handel gennem disse programmer. De fleste lærlingeuddannelser tilbydes af kommercielle og industrielle byggefirmaer sammen med bygningskonflikter.

Nogle mennesker, der er interesseret i tømrerbaner, vælger at modtage klasseværelsetuddannelse, inden de søger et job. Der er en række offentlige og private faglige tekniske skoler og uddannelsesakademier tilknyttet.